A collection of 301 fun trivia questions and answers for kids. Trivia questions on topics such as Disney trivia, bible trivia questions, geography questions, kids movie trivia, and celebrity trivia questions for kids.

301 Fun Trivia Questions and Answers for Kids

Sharing is caring!

Trivia Questions for Kids

If you’re looking for a fun way to teach your kids some of the basic and common questions they ask, then you’ve come to the right place. The following is a list of 301 fun trivia questions for kids. We cover everything from Bible trivia questions for kids to Geography questions for kids and everything in between. These questions can be used with kids of all ages and you can get creative in the way you use them.

Trivia is a great way to incorporate everyday learning into the classroom and it can be fun at parties too. Consider splitting up the group into two teams for competition or allow them to go head-to-head against each other. You might also find trivia a great way to help your children study for a test or to learn basic memorization skills.

No matter what you choose to do with these questions, you will find them to be entertaining and educational at the same time. Everyone enjoys a fun game of trivia so go ahead and give these fun trivia questions for kids a try!

A collection of bible trivia questions for kids. Test kids bible knowledge with these great bible themed questions.

Bible Trivia Questions for Kids

1. What is the name of the city where Jesus was born?

Answer: Bethlehem Luke 2:4-7

2. How many people did 5 loaves of bread and 2 fish feed?

Answer: 5000 men Matthew 14:13-21 

3. There are how many books in the New Testament?

Answer: 27

4. There are how many books in the Old Testament?

Answer: 39

5. Which book is the shortest in the New Testament?

Answer: 2 John

6. What did Matthew do for a living?

Answer: He was a tax collector Matthew 9:9

7. What did Simon Peter do for a living before he became an apostle?

Answer: He was a fisherman

8. In Bethlehem, where was Jesus born?

Answer: A Manger

9. Who went to visit Jesus when he was born?

Answer: The Three Wise Men

10. Who was Saul?

Answer: He was known as Paul of Tarsus prior to his missionary activity

11. Who murdered John the Baptist?

Answer: Herod Antipas Matthew 14

12. Who baptized Jesus?

Answer: John the Baptist Matthew 3:13-17

13. What book is first in the Old Testament?

Answer: Genesis

14. What book is last in the Old Testament?

Answer: Malachi

15. What book is first in the New Testament?

Answer: Matthew

16. What book is last in the New Testament?

Answer: Revelation

17. Who authored most of the books in the New Testament?

Answer: Paul

18. What do the Gospels refer to?

Answer: The first 4 books of the New Testament

19. Where was Jesus baptized

Answer: In the River Jordan Matthew 3:13-17

20. What did Zacchaeus do for a living?

Answer: He was a Tax Collector Luke 19 

21. Why did Zacchaeus climb a tree?

Answer: He wanted to see Jesus Luke 19:1-4

22. On what island was Paul shipwrecked when he was on his way to Rome?

Answer: Malta Acts 28

23. For what reason did Joseph take Mary and Baby Jesus to Egypt?

Answer: To get away from King Herod; he wanted to kill Jesus Matthew 2:13-15

24. How many days and how many nights did it rain?

Answer: 40 days and 40 nights Genesis 7:4

25. Who were the only humans allowed on the Ark?

Answer: Noah, his wife, his sons, and his son’s wives Genesis 6:18

26. How old was Methuselah when he died?

Answer: 969 years old Genesis 5:25-27

27. What body part did God take from Adam to create the woman?

Answer: One of his ribs Genesis 2:21-22

28. Which bird let Noah know that everything was okay?

Answer: Dove Genesis 8:6-12

29. “It is a fearful thing to fall into the hands of ______.”

Answer: the living God Hebrews 10:31

30. God’s law is to honor whom?

Answer: Your father and mother Matthew 15:4

31. On the first day, what did God say?

Answer: “Let there be light” Genesis 1:3 

32. What did God create on the second day?

Answer: The sky Genesis 1:6-8

33. What did God create on the third day?

Answer: The earth and the seas Genesis 1:9-13

34. What did God create on the fourth day?

Answer: The sun, the moon, and the stars Genesis 1:14-19

35. What did God create on the fifth day?

Answer: Fish and other sea creatures; birds of all sorts to fill the skies Genesis 1:20-23

36. What did God create on the sixth day?

Answer: Cattle, reptiles, and wildlife of every kind. Then he created man to be the master of all life upon the earth and in the skies and in the seas. Genesis 1:24-31

37. What did God do on the seventh day?

Answer: He blessed the day and declared it holy because it was the day he rested from all his work. Genesis 2:2-3

38. Who is the author of the Book of Revelation?

Answer: John

39. In what four books can you learn about Jesus life on Earth?

Answer: Matthew, Mark, Luke, and John

40. How many disciples did Jesus choose?

Answer: 12 Matthew 10:1-4

41. What are the names of Jesus twelve disciples?

Answer: Simon (AKA Peter), Andrew, James, John, Philip, Bartholomew, Thomas, Matthew (the tax collector), James, Thaddaeus, Simon, and Judas Iscariot. Matthew 10:2-4

42. Who was Jesus’ human mother?

Answer: Mary

43. Which book in the Bible did Jesus write?

Answer: None

A collection of Disney themed trivia questions for kids. Test children's Disney knowledge with the question and answers.

Disney Trivia Questions for Kids

44. Which Disney movie will you find Cruella de Vil?

Answer: 101 Dalmatians

45. In what Disney movie will you find Elsa?

Answer: Frozen

46. What song does Elsa sing while she builds a castle?

Answer: Let it Go

47. Who is Mickey Mouse’s girlfriend?

Answer: Minnie Mouse

48. In the Disney movie Finding Nemo, which country is Nemo taken to?

Answer: Australia

49. Who is Thumper?

Bambi’s rabbit friend

50. What kind of animal is Dumbo?

Answer: An elephant

51. What does Cinderella’s Fairy Godmother turn into a carriage?

Answer: A pumpkin

52. Who is Hooper?

Answer: He is the villain in A Bug’s Life

53. What kind of animal is Rajah in Aladdin?

Answer: A tiger

54. What kind of animal is Robin in the Disney movie Robin Hood?

Answer: A fox

55. Who is Simba?

Answer: The name of the lion in The Lion King

56. What color are Mickey’s shorts?

Answer: Red

57. What color is Cinderella’s dress?

Answer: Blue

58. Does Minnie Mouse have a tail?

Answer: Yes

59. Before Walt Disney’s wife Lillian encouraged Disney to rename the mouse Mickey, what was his name supposed to be?

Answer: Mortimer Mouse

60. What is the name of Mickey Mouse’s pet dog?

Answer: Pluto

61. What is the name of Mickey’s boy duck friend?

Answer: Donald Duck

62. What color are Mickey’s shoes?

Answer: Yellow

63. In which Disney movie will you hear the song “You Can Fly?”

Answer: Peter Pan

64. In which state is Disney World located?

Answer: Florida

65. What material is Cinderella’s slipper made of?

Answer: Glass

66. Who owned Buzz Lightyear in the Disney movie Toy Story?

Answer: Andy

67. What is Sleeping Beauty’s name?

Answer: Aurora

68. Who is Tinker Bell?

Answer: Peter Pan’s sidekick

69. What color is Tinker Bell’s dress?

Answer: Green

70. Who is Geppetto?

Answer: He is the carpenter who created Pinocchio

71. What does Pinocchio do to cause his nose to grow?

Answer: Every time he tells a lie his nose grows

72. What kind of animal is Bernard in the Disney movie The Rescuers?

Answer: A Mouse

73. In the Disney movie Up, what is the name of the old man?

Answer: Carl

74. There is a sea animal within The Little Mermaid that is half what?

Answer: An octopus

75. Who is the actor who voices Buzz Lightyear in The Toy Story?

Answer: Tim Allen

76. In which Disney movie will you hear the song “Circle of Life?”

Answer: The Lion King

77. Who is the actor who voices Mushu in Mulan?

Answer: Eddie Murphy 

78. Who is the actor who voiced the Genie in Aladdin?

Answer: Robin Williams

79. In the Disney film Snow White, who is disguised as an old woman?

Answer: The evil queen

80. In which Disney film is Jafar a villain?

Answer: Aladdin

81. What kind of food does the evil witch offer Snow White?

Answer: An apple

82. Who is Marlin?

Answer: A clown fish and father of Nemo in the Disney movie Finding Nemo

83. Who is Doc Hudson?

Answer: He is a former racecar in the Disney movie Cars

84. What happened to cause Doc Hudson to end his career?

Answer: A crash

85. In which Disney movie will you find EVE?

Answer: Wall-E

86. In what Disney movie does Tim Allen play a man who accidentally kills Santa Claus?

Answer: The Santa Claus

A collection of kids movie trivia questions. Test kids movie memory with these fun trivia questions.

Kids Movie Trivia Questions

87. In what movie will you find characters who are looking for a brain, a heart, and courage?

Answer: The Wizard of Oz

88. In the movie Free Willie, what kind of animal is Willie?

Answer: A whale

89. In what movie will you find Gotham City?

Answer: Batman

90. This movie is from 2016 and it features animated buddy cops, one of which who is put on parking duty.

Answer: Zootopia

91. In what movie will you find a construction worker named Emmet Brickowski?

Answer: The Lego Movie

92. This movie is based on a book and features a young wizard who attends Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

Answer: Harry Potter series

93. In this movie, a rat named Remy wants to be a chef.

Answer: Ratatouille

94. In what movie must a boy capture a dragon to mark his passage into manhood?

Answer: How to Train Your Dragon

95. This classic movie stars Tom Hanks and features a fortune telling machine at an amusement park.

Answer: Big

96. In what movie will you find Mike Wazowski?

Answer: Monsters, Inc.

97. In what animated movie will you find the characters named Z and Princess Bala?

Answer: Antz

98. This movie features Gregorio and Ingrid; two of the greatest secret agents the world has ever known.

Answer: Spy Kids

99. in this movie Gene Wilder plays the character of a candy manufacturer who hides golden tickets in candy bars.

Answer: Willy Wonka and the Chocolate Factory

100. In this animated movie, the character finds a giant peach that takes him on a journey across the sea.

Answer: James and the Giant Peach

101. This movie has the same name as it’s very smart and lovable canine who is also the main character in all the movies.

Answer: Lassie

103. What is the name of the classical musical where you will hear the song “The Hills are Alive?”

Answer: The Sound of Music

104. This movie stars characters by the names of Kermit the Frog, Fozzie Bear, Miss Piggy, Gonzo, and motley crew.

Answer: The Muppets

105. This movie causes mayhem all day Friday after the mother and daughter eat fortune cookies the Thursday before.

Answer: Freaky Friday

106. Who is the actor who voiced Maui in the movie Moana?

Answer: Dwayne Johnson

107. Which Harry Potter movie is the last of the film series?

Answer: Harry Potter and the Deathly Hallows- Part 2

108. What is Mr. Incredibles real name in the movie The Incredibles?

Answer: Bob Parr

109. In what movie does a Peruvian bear travel to the city looking for a home?

Answer: Paddington

110. The animated character in this movie has the name of a vegetable and is forced to live in a foster home after the death of his mother.

Answer: My Life as a Zucchini

111. In what movie will you find Princess Fiona?

Answer: Shrek

112. Who is the actor who voiced Shrek?

Answer: Mike Myers

113. In what animated movie will you find Piglet?

Answer: Winnie the Pooh

114. This is a classic family movie featuring a Japanese janitor named Miyagi who teaches karate to a teenager named Daniel.

Answer: The Karate Kid

115. In this movie Riley has a hard time adjusting to her new life and is guided daily by her emotions; Joy, Fear, Anger, Disgust, and Sadness.

Answer: Inside Out

116. This is a classic Steven Spielberg film about a boy who finds an aging botanist alien in the backyard who is trying to find his way home.

Answer: E.T.

117. In what movie will you find Little Bear and Boone?

Answer: The Indian in the Cupboard

118. In this movie, creatures live as humans on land and as seals when they are in the water.

Answer: Song of the Sea

119. This series of movies is a classic but has recently reappeared with a modern twist. You will find Princess Leia and Luke Skywalker in these movies based around the force.

Answer: Star Wars

120. In what movie will you find 11-year old Akeelah Anderson?

Answer: Akeelah and the Bee

121. In what movie does Amy and Tom Alden work to save and protect Canadian geese and their habitats?

Answer: Fly Away Home

122. In what movie can you find Lois Lane?

Answer: Superman

123. Who is Peter Parker?

Answer: Spider-Man

124. Which 2017 movie is based on the Mexican holiday Dia de Los Muertos?

Answer: Coco

125. In this classic musical an orphan is taken in by Daddy Warbucks.

Answer: Annie

126. In this movie, a curmudgeonly villain learns to love three orphaned little girls.

Answer: Despicable Me

127. In what movie will you find a mouse named Fievel?

Answer: An American Tail

128. This movie features a wannabe scientist who accidentally sends his machine into the sky and food begins to fall.

Answer: Cloudy with a Chance of Meatballs

129. This movie is named after its star; a pig.

Answer: Babe

A collection of Christmas trivia questions for kids. See if kids can answer these trivia questions about their favorite holiday.

Christmas Trivia Questions for Kids

130. Where does Santa Claus live?

Answer: The North Pole

131. Not counting Rudolph, how many reindeer does Santa have?

Answer: 8

132. What ornament do elves wear on the tip of their shoes?

Answer: A bell

133. We all know that Santa slides down the chimney, but how does he get back up through it when he’s ready to move on?

Answer: He puts his finger on the side of his nose and then he smiles and nods.

134. What famous cola company featured a smiling Santa on their products?

Answer: Coca-Cola

135. In what famous Christmas movie will you find a leg lamp?

Answer: A Christmas Story

136. What are two popular colors associated with Christmas?

Answer: Red and Green

137. What dairy product is a common beverage during the Christmas holiday?

Answer: Eggnog

138. What meat can be traditionally found on the Christmas dinner table?

Answer: Ham or Turkey

139. What cake is the most popular for Christmas but the least favorite of most?

Answer: Fruitcake

140. In the song the song “The Twelve Days of Christmas,” what is given on the seventh day?

Answer: Seven Swans Swimming

141. What does Feliz Navidad mean?

Answer: Feliz Navidad is how you say,” Merry Christmas” in Spanish

142. What does The Grinch steal?

Answer: Christmas

143. Twas the night before Christmas and all through the house, not a creature was stirring, not even a _________.

Answer: mouse 

144. This candy can often be found hanging from the tree.

Answer: A candy cane

145. Besides Mrs. Claus, who else helps Santa?

Answer: His elves

146. This is a famous Christmas ballet.

Answer: The Nutcracker

147. What were Frosty’s eyes made of?

Answer: Coal

148. What hangs from the mantle and is filled with treats?

Answer: Stockings

149. Where does Santa park his sleigh while he places gifts under the tree?

Answer: On the rooftop

150. Name Santa’s reindeer that starts with the letter “B”.

Answer: Blitzen

151. When Santa flies through the air how does he see where he’s going?

Answer: Rudolph’s nose 

152. Who are Alvin, Theodore, and Simon?

Answer: Chipmunks

153. In the movie Frosty the Snowman, who brought Frosty back to life?

Answer: Santa Claus

154. Who is Ebenezer?

Answer: Scrooge

155. Where will you hear this phrase, “You’re gonna shoot your eye out”?

Answer: In the movie A Christmas Story

156. What color is the Grinch?

Answer: Green

157. What did Rudolph never get to join in?

Answer: Reindeer games

158. Name the two reindeer whose names start with the letter “C”.

Answer: Comet and Cupid

159. What position belongs to Rudolph in the line of reindeer?

Answer: He leads the sleigh

160. What snack is left for Santa on Christmas Eve?

Answer: Milk and cookies

161. What is the only thing Alvin wants for Christmas?

Answer: A hula-hoop

162. In a bag of Christmas bows, what two colors are almost always included?

Answer: Red and green

163. What do people do under the mistletoe?

Answer: Kiss

164. Besides red and green, what are two other famous Christmas colors?

Answer: Silver and Gold

165. What runs over Grandma on Christmas Eve?

Answer: A Reindeer

166. What was Frosty wearing that brought him to life one day?

Answer: An old silk hat, the children found

167. Santa Claus is known as Saint who?

Answer: Saint Nicholas

168. Who wrote The Christmas Carol?

Answer: Charles Dickens 

169. In the movie Miracle on 34th Street, what big city did it take place in?

Answer: New York City

170. What spy hides around your house reporting to Santa when you’re naughty and nice?

Answer: The Elf on the Shelf

171. What is the name of the popular department store in the movie Miracle on 34th Street?

Answer: Macy’s

172. In, How the Grinch Stole Christmas, what three words are used to describe the Grinch?

Answer: Stink, stank, stunk

A collection of celebrity trivia questions for kids. See if they know the answers to these kids celebrity questions.

Celebrity Trivia Questions for Kids

173. What island is Rihanna from?

Answer: Barbados

174. Where was Jessie J born?

Answer: London, England

175. In what year was Taylor Swift born?

Answer: 1989

176. In what Disney series did Selena Gomez play the lead role of Alex Russo?

Answer: Wizards of Waverly Place

177. What Harry Potter character is portrayed by Tom Fellon?

Answer: Draco Malfoy

178. Who was the famous actor with a leading role in High School Musical?

Answer: Zac Efron

179. On what Nickelodeon series will you find the Pacific Coast Academy?

Answer: Zoey 101

180. What is the name of the actress who portrayed Belle in Beauty and the Beast?

Answer: Emma Watson 

181. Before starring in High School Musical, this actress was a candy counter girl in The Suite Life of Zack and Cody.

Answer: Ashley Tisdale

182. Who is known for the hit song “Skyscraper?”

Answer: Demi Lavato

183. Twin brothers Dylan and Cole Sprouse are known for their roles as twin brothers in the Disney sitcom The Suite Life of Zack and Cody. Now the Sprouse twins are grown up and one portrays a character by the name of Jughead Jones in the television series Riverdale. Which Sprouse brother is it?

Answer: Cole Sprouse 

184. In what country was Lorde born?

Answer: New Zealand

185. Where was Finn Wolfhard born?

Answer: Vancouver, Canada

186. This actress portrayed the character Rue in The Hunger Games.

Answer: Amandla Stenberg

187. This actress is the little sister to Dakota Fanning.

Answer: Elle Fanning

189. This recording artist began her career on Broadway and later went on to portray the character Cat Valentine in the Nickelodeon series, Victorious. She has since earned awards for her singles titled “Side to Side”, “Bang Bang”, and “Problem”, just to name a few. Who is she?

Answer: Ariana Grande

190. This famous singer is married to Jay-Z.

Answer: Beyonce’

191. Who is the Kardashian sister that is married to Kanye West?

Answer: Kim Kardashian

192. Who is the actor known as “The Rock?”

Answer: Dwayne Johnson

193. This singer was born in 1994 and is known for the hit song “Baby” who is he?

Answer: Justin Bieber

194. She was the voice of Rapunzel in the Disney animation Tangled.

Answer: Mandy Moore

195. Everyone knows he was Superman in The Lego Movie but if that doesn’t sound familiar maybe you will recognize him as Magic Mike.

Answer: Channing Tatum

196. Also known as The Fresh Prince, this famous actor has a daughter named Willow, who is he?

Answer: Will Smith

197. This famous actress has a cousin named Jenny. She can be found on television and in the movies, you might know her as Abby Yates in the 2016 film Ghostbusters.

Answer: Melissa McCarthy

198. This actor is known as Dominic Toretto in the fast and furious series, who is he?

Answer: Vin Diesel

199. She was born in 1985 and brought cups to life in 2012 in the movie Pitch Perfect.

Answer: Anna Kendrick

200. This actor was born in the 80’s and has lost weight since the beginning of his popularity. You might know him as Snotlout in How to Train Your Dragon or maybe as the voice of the Green Lantern in The Lego Movie. 

Answer: Jonah Hill

201. Despite his disability, this actor didn’t allow cerebral palsy to keep him off the stage. Although he does have the ability to speak in real life, the role he plays as JJ Dimeo in the television series Speechless keeps him silent on the screen. Who is this actor? 

Answer: Micah Fowler

202. This English red-head is known for songs such as “Thinking Out Loud,” “Happier,” and “Photograph.” Who is he?

Answer: Ed Sheeran

203. Born and raised in Honolulu, Hawaii, this singer is well-known for the hit “When I Was Your Man.”

Answer: Bruno Mars

204. This Hannah Montana star is known as the daughter of a popular country singer and you may have heard her sing songs such as “Party in the U.S.A” and “Wrecking Ball.”  Who is she?

Answer: Miley Cyrus

205. This actress is well-known for her portrayal of Katniss Everdeen in the film series The Hunger Games.

Answer: Jennifer Lawrence

206. This actress portrays Bella Swan in The Twilight Saga series.

Answer: Kristen Stewart

207. She is known as Hanna Marin in Pretty Little Liars. Who is she?

Answer: Ashley Benson

208. You might know this actress from her character name of Casey Mathis in the movie We’re the Millers. She also has a famous aunt, who is she?

Answer: Emma Roberts

209. She began acting in commercials when she was 3-years old and later went on to play in the Nickelodeon hit’s Drake & Josh and iCarly. You might recognize her voice as Margo in Despicable Me. Who is this actress?

Answer: Miranda Cosgrove

210. She played the role of Emily Junk in Pitch Perfect 2 and 3 and since has released her debut single titled “Love Myself.” Who is she?

Answer: Hailee Steinfeld

211. This English singer began his career as the lead singer in a popular boy band and later released his debut single “Sign of the Times.” Who is he?

Answer: Harry Styles

212. He portrayed the character Jacob Black in Twilight, who is he?

Answer: Taylor Lautner

213. You might recognize her as Gabriella Montez in the High School Musical Film Series. She has since recorded two studio albums with Hollywood Records and has gone on to appear as Rizzo in Grease: Live 2016. 

Answer: Vanessa Hudgens

214. You may know this actress as Haley Dunphy in the hit series Modern Family. Who is she?

Answer: Sarah Hyland

215. This young actor played the role of Dylan Mee in the movie We Bought a Zoo. Who is this actor?

Answer: Colin Ford

A collection of Independence Day trivia questions for kids. See if they know the answers to this fun and meaningful holiday.

Independence Day Trivia Questions for Kids

216. On what day is Independence Day celebrated each year?

Answer: July 4th

217. What character is known for wearing a top hat covered with stars and stripes representing America?

Answer: Uncle Sam

218. Washington D.C. was not the original location for the capital of the United States, but after Washington died, it was then relocated. Where was it originally located?

Answer: Philadelphia, Pennsylvania

219. What kind of bird is the national bird?

Answer: The Bald Eagle

220. Who sewed the first American Flag?

Answer: Betsy Ross

221. How many stripes are on the flag?

Answer: 13

222. How many stars are on the flag?

Answer: 50

223. How many red stripes are on the flag?

Answer: 7

224. How many white stripes are on the flag?

Answer: 6

225. If you were to take Elmo with you to an Independence Day party, what would he love the most?

Answer: The Fireworks

226. If you were going to sing the National Anthem, which song would you sing?

Answer: The Star-Spangled Banner

227. On Independence Day you will find a lot of what in the sky?

Answer: Fireworks

228. Although July 2, 1776, was officially declared the day of independence when was the declaration actually signed?

Answer: August 2, 1776

229. Who was the oldest person to sign the Declaration of Independence?

Answer: Benjamin Franklin; he was 70 years old

230. How many signatures are on the Declaration of Independence?

Answer: 56

231. In what city was the Declaration of Independence signed?

Answer: Philadelphia

232. Who wrote the Declaration of Independence?

Answer: Thomas Jefferson

233. What country did the American colonies declare independence from?

Answer: Britain

234. What is the most popular food that Americans eat on Independence Day?

Answer: Hotdogs

235. Which state became the first to declare Independence Day as a holiday?

Answer: Massachusetts

236. Which president was born in the 4th of July?

Answer: Calvin Coolidge

237. What is a popular junk food snack on the 4th of July?

Answer: Potato Chips

238. On July 4, 1884, the United States received the Statue of Liberty as a gift from which country?

Answer: France

239. The liberty bell can no longer be rung but it does get tapped on the 4th of July, do you know how many times it gets tapped?

Answer: 13

240. At what time on the 4th of July does the Liberty Bell get tapped?

Answer: 2 pm Eastern Time

241. Who taps on the Liberty Bell every 4th of July?

Answer: Children who are descendants of the Declaration signers

242. What state holds a hot dog eating contest every year on the 4th of July?

Answer: New York

243. What color fireworks are harder to make?

Answer: Blue

244. Name the six primary symbols of the United States.

Answer: The Liberty Bell, The American Flag, The Bald Eagle, The National Anthem, Uncle Sam, and The Statue of Liberty.

245. What are the three main things associated with American people celebrating the 4th of July?

Answer: Barbecues, Hot Dogs, and Fireworks

246. How many pounds of fireworks are set off during the celebration?

Answer: 175 Million Pounds

247. How many hot dogs do American people consume on the 4th of July?

Answer: 150 Million

248. Which signature is the largest on the Declaration of Independence?

Answer: John Hancock

249. Finish this well-known phrase from the Declaration of Independence; Life, Liberty, and ________.

Answer: the pursuit of Happiness

250. What bird did Benjamin Franklin want as the National Bird?

Answer: Turkey

251. Fifty-six men signed the Declaration of Independence how many colonies were the men from?

Answer: 13

252. Who was the youngest man to sign the Declaration of Independence? 

Answer: Thomas Lynch Jr.

253. Before the stars were organized in a square on the flag, what shape was they organized in?

Answer: A Circle

254. How were the people alerted that it was time to read the Declaration of Independence in public for the first time?

Answer: By the ringing of the Liberty Bell

255. In what year was the first 4th of July party held at the White House?

Answer: 1804

256. Which state was the first to declare Independence Day as a holiday in 1781? 

Answer: Massachusetts

257. In what year did Congress declare The Star-Spangled Banner to be the National Anthem?

Answer: 1931 

258. Which two presidents died on July 4th?

Answer: John Adams and Thomas Jefferson

A collection of geography trivia questions for kids. See if your kids know the answers to these great geographical themed trivia questions.

Geography Trivia Questions for Kids

259. How many continents make up the world?

Answer: 7

260. Name the seven continents of the world.

Answer: Asia, Africa, North America, South America, Europe, Australia, Antarctica

261. What is the largest continent?

Answer: Asia

262. Of all the continents, which one is the flattest?

Answer: Australia 

263. What continent is located at Latitude 90-degrees and Longitude 0.00-degrees E?

Answer: Antarctica

264. What is the largest country in South America?

Answer: Brazil

265. What is the tallest mountain in the world?

Answer: Mount Everest

266. How tall is Mount Everest? 

Answer: 29,035-feet

267. What is the tallest mountain in North America?

Answer: Denali

268. How tall is Denali?

Answer: 20,156-feet

269. What U.S. state shares borders with Louisiana, Arkansas, Oklahoma, and New Mexico?

Answer: Texas

270. What ocean is the home of most of the Earth’s volcanoes?

Answer: The Pacific Ocean

271. On what two continents will you find Istanbul?

Answer: Europe and Asia

272. What river flows 482 miles through France?
Answer: The Seine River

273. Which river is the fastest flowing in the world?

Answer: The Amazon River

274. What is the second largest continent?

Answer: Africa

275. How many countries are located in Africa?

Answer: 54

276. Which body of water separates Africa and Europe?

Answer: The Strait of Gibraltar

277. Colorado is the home of the world’s largest flat-top mountain. What is the name of the mountain?

Answer: The Grand Mesa

278. What is the largest state in the U.S.? 

Answer: Alaska

279. Which state is the flattest in the United States?

Answer: Florida

280. Which U.S. state has more miles of river than any other state in the U.S.?

Answer: Nebraska

281. Where is Yellowstone National Park located?

Answer: Wyoming, with part of it extending into Montana and Idaho

282. What is the longest river in Canada?

Answer: The MacKenzie River

283. Which ocean will you find on the east coast of the United States?

Answer: The Atlantic Ocean

284. How many Great Lakes are there?

Answer: 5

285. Name the five Great Lakes.

Answer: Lake Superior, Lake Michigan, Lake Huron, Lake Erie, Lake Ontario

286. What is the longest river in the U.S.?

Answer: The Missouri River  

287. Which desert is the largest in the world?

Answer: The Sahara Desert

288. What specifies a location’s distance north or south of the equator?

Answer: Latitude

289. What is the imaginary line called that connects the north and south pole?

Answer: Prime Meridian

290. What is the capital of Alaska?

Answer: Juneau

291. What is the capital of Connecticut?

Answer: Hartford

292. What is the capital of Florida?

Answer: Tallahassee

293. What is the capital of Georgia?

Answer: Atlanta

294. What is the capital of Kansas?

Answer: Topeka

295. What is the capital of Maine?

Answer: Augusta

296. What is the capital of Nevada?

Answer: Carson City

297. What is the capital of North Carolina?

Answer: Raleigh

298. What is the capital of Ohio?

Answer: Columbus

299. What is the capital of Rhode Island?

Answer: Providence

300. What is the capital of South Carolina?

Answer: Columbia

301. What is the capital of Washington?

Answer: Olympia

Now that you have this list of 301 fun trivia questions for kids you should have no problem getting your kids to sit down to learn. Who said learning can’t be fun? This is such a fun way to learn that you will be surprised when the kids start asking for more fun trivia games to play! 

 

Sharing is caring!